ProgramoZoo Nyitólap

vissza
ZOO Győr Xantus János Állatkert - nyitva tartás, jegyárak


Xantus János Állatkert, Győr


Cím: 9027 Győr, Kiskútliget
Telefon: 96/618-367
E-mail: zoogyor@zoogyor.com


 
Győrben 1959-ben a Püspök-erdőben Vadaspark nyitotta meg kapuit, azonban egy árvíz következtében az állatok nagy része sajnálatos módon elpusztult.
Kiskúton, 1967. május 1-jén nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt a vadaspark, mely 1985-ben állatkertté alakult. 1988-ban egy akváriummal és terráriumházzal bővült, ahol halakat és kétéltűeket láthatunk. Napjainkban az állatkertben a hazai, őshonos állatfajok és az egzotikus állatok egyaránt helyet kapnak, közel 100 állatfaj több száz egyede várja a látogatókat. Az állatok döntő többsége élőhely jellegű bemutatókban látható, azaz előfordulásuk szerint csoportosítva. Területileg és fajszámot tekintve is az afrikai állatok teszik ki a legnagyobb részt, ezt követi a dél-amerikai, illetve ázsiai gyűjtemény.
 
Az állatkert főbb látványosságai többek között az Afrika-kifutó (zebrákkal, antilopokkal, zsiráfokkal), a Dél-Amerika ház (itt tapírok, lajhárok, pampanyulak, vízidisznók élnek), a Jaguár ház, különlegessége a Gibbon sziget. Lehetőségünk van állatkerti örökbefogadásra, illetve részt vehetünk akár látványetetésen is.

Figyelem! Állatkertek éjszakája 2014. augusztus 29-én!


 Aktualizálva: 2017. március 26.


A győri állatkert honlapján tájékozódhatunk az állatkert részletes nyitva tartásról és a jegyárairól, valamint a győri állatkert térképe is a látogatók rendelkezésére áll.

 

 

 Copyright: programozoo.hu


Nyitólap - Adatvédelem, jogi nyilatkozat - Cookie Policy / Süti szabályzat - KapcsolatOldal tetejére