ProgramoZoo Nyitólap

vissza
ZOO Veszprém Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark - nyitva tartás, jegyárak

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

Cím: 8200 Veszprém Kittenberger Kálmán utca 17.
Tel.: 88/566-140, 88/566-141
Fax.: 88/327-002
e-mail cím: web@veszpremzoo.hu

 A Veszprémi Állatkert - mely 1958 augusztusában nyitott meg a nagyközönség előtt - nevét a híres Afrika kutatóról, Kittenberger Kálmánról kapta.
A gyűjteményben megtalálhatóak Európa jellemző állatai, de egzotikus állatok is fellelhetőek. A 2007-ben kialakított afrikai szavanna kifutó hazánk legnagyobb ilyen jellegű kifutója. Közel egy hektáros területén zebrákat, gnúkat, antilopokat és szélesszájú orrszarvút tekinthetünk meg.  A tágas röpdék, a Madárház, az Afrika-kifutó mind-mind arra ösztönzi a látogatókat, hogy egy kellemes napot töltsenek el az állatkertben.  
A gyermekek sem fognak unatkozni, remek időtöltést és szórakozást kínál  az egyedi Kölyökdzsungel játszóház és terrárium.
Nagy sikernek örvend a  Gulya-dombon látogatható az Európában is egyedülálló Csimpánzvilág is. Az első magyar csimpánz bébi  megszületése szintén a veszprémi állatkerthez köthető.


 Aktualizálva: 2017. június 26.


A veszprémi állatkert honlapján tájékozódhatunk az állatkert részletes nyitva tartásáról és a jegyárakról az Információ menüpontban.
Az állatkert térképére kattintva tervezze meg állatkerti sétáját előre!


 

 Copyright: programozoo.hu


Nyitólap - Adatvédelem, jogi nyilatkozat - Cookie Policy / Süti szabályzat - KapcsolatOldal tetejére