ProgramoZoo Nyitólap

vissza
Szegedi Vadaspark - nyitva tartás, jegyárak

Szegedi Vadaspark

Cím:Szeged,Kálvária sugárút

Tel.:62/542-530,
       62/542-531
Fax: 62/445-299

Látogasson el Ön is Magyarország legnagyobb területű, közel 45 hektáros vadasparkjába, ahol ritka, és többnyire veszélyeztetett fajok természetes kifutói sorakoznak földrészenként csoportosítva. Különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része. A Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpont is egyben (sérült, elárvult állatokat fogad be), és büszke arra, hogy 2001-ben Pro Natura Emlékplakettel tüntették ki.
Magyarországon itt látható egyedül csuklyás cerkóf, mely majmok a bejárat közeli Afrika-házban láthatóak. Ezen faj külön érdekessége, hogy a világon is csak összesen 50 állatkerti példány található meg belőlük. Szintén a Vadasparkban látható a világ egyik legkisebb krokodiljának, az afrikai tompaorrú krokodilnak a terráriuma. A különleges és egzotikus állatok mellett a Dél-Alföldi Tanyaudvar elnevezésű területen őshonos háziállatokkal találkozhatunk.
2013 tavaszán a legjobban várt vadasparki esemény a Szegeden először látható borjúfókák korszerű bemutatójának átadása.
  Aktualizálva: 2017. március 26.


Az aktuális jegyárakról és a nyitva tartásról a Szegedi Vadaspark honlapjának nyitóoldalán találhatóak információk, illetve a Szeged vadasparkja menüpontban elérhető az állatkert térképe is.

 

 Copyright: programozoo.hu


Nyitólap - Adatvédelem, jogi nyilatkozat - Cookie Policy / Süti szabályzat - KapcsolatOldal tetejére